Gaida danst Sandu

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Internationale Dansgroep Gaida werd Daniël Sandu als gastchoreograaf gevraagd om voor deze groep een dansstuk te maken.
Het stuk is ontwikkeld in het kader van de Stichting IDNH en met financiële steun van Stichting De Kunst. De dansgroep wilde graag een vernieuwend dansstuk, er moesten beginnende (of zelfs niet-) dansers aan mee kunnen doen die speciaal voor dit project met de dansgroep mee konden dansen en er moest interactie zijn tussen de dansers en het orkest.
Daniël is hard aan het werk gegaan en heeft in samenspraak met dansers en muzikanten een combinatie gemaakt van onder andere Georgische dans, body-clapping, een Italiaanse Pizzica en improvisatie. Het was een geweldige uitdaging voor zowel dansers als muzikanten, maar ook voor het publiek dat misschien wel even moest slikken; dit is wel heel iets anders dan de traditionele dans die zij van Internationale Dansgroep Gaida gewend zijn. En dat was nou precies de bedoeling!
Op 16 mei 2009 is het stuk “Gaida danst Sandu” in première gegaan tijdens de slotinstuif van Danscentrum Gaida in Bergen.

 

Gaida danst Sandu in de Cool Heerhugowaard.