NieuwsReünie

Voor alle oud-Gaidanezen,

Zoals ondertussen bekend is, zal op zaterdag 24 november (tussen 16:00 en 23:00 uur) de feestelijke reünie van Dansgroep Gaida plaatsvinden. Het is nog niet te laat om je op te geven, maar als je komt (of van plan bent te komen), laat ons dat nog even weten!

De Reünie vindt plaats in De Burcht te Bergen, het onderkomen van Scouting de Heerlijkheid.

Adres:
Eeuwigelaan 9
1861 CL Bergen NH

Met Vriendelijke Groet,

het bestuur van de dansgroep

 

Nog één keer

KONINGSDAG 2018

Helaas. Zoals iedereen ondertussen weet: een reünie-/jubileum-/afscheidsvoorstelling zit er niet meer in.

Maar er is toch ook leuk nieuws! Voor de mensen die heel heel heel graag nog een keer op een podium willen dansen is Koningsdag 2018 (27 april) dé kans om dat te doen. De eerste repetities zijn al achter de rug en we hebben er enorm zin in!

Een beetje 'gewoon, zoals vroeger', toen we ieder jaar bij de Ruïnekerk in Bergen te zien en horen waren.

Oja, mocht er nog een man zijn die heel graag mee wil en kan doen...

 

Reünievoorstelling


!!!---  HELAAS IS DIT PROJECT GEANNULEERD ---!!!

Na 50 jaar optreden met Internationale Dansgroep Gaida is het hoog tijd om jullie uit te nodigen nog eenmaal een knallende theatervoorstelling te geven in november 2018. Het gaat deze keer niet alleen om een reünie- en jubileumvoorstelling (50 jaar), maar helaas ook om een afscheidsvoorstelling. Het waren fantastische jaren, die een mooie invulling hebben gegeven aan het leven van vele danseressen, dansers en muzikanten. En natuurlijk niet te vergeten de dansleiding. En de mensen die achter de schermen hand- en spandiensten hebben verleend. Na deze voorstelling zal de dansgroep ophouden te bestaan, omdat er in de regio Noord-Holland geen jonge dansers en danseressen meer te vinden zijn die de dansgroep kunnen en/of willen voortzetten.

Het huidige bestuur en de dansleiding van de dansgroep willen jullie daarom van harte uitnodigen om nog eenmaal mee te dansen op het podium. Dit geldt voor alle oud-dansers, oud-danseressen en oud-muzikanten, maar ook voor de huidige groep. Dit initiatief geeft ons allemaal de mogelijkheid om nog eenmaal de prachtige choreografieën te tonen, de uitgebreide kostuumcollectie te showen en niet te vergeten: de schitterende muziek te laten horen. Alle deelnemers mogen bij inschrijving hun favoriete choreografie(ën) opgeven. Met jullie topseries zal dan een een fantastisch programma worden samengesteld. Deze voorstelling geeft ons tevens de mogelijkheid om op een goede manier afscheid te nemen van onze trouwe fans.

We hopen dat jullie even enthousiast zijn over deze voorstelling als wij en dat veel mensen zich zullen aanmelden om mee te doen, zodat wij nog een laatste keer met een grote groep het dak van De Vest eraf kunnen blazen. Na afloop van de voorstelling zullen we met elkaar het glas heffen en is er gelegenheid om herinneringen op te halen en (sterke) verhalen te vertellen.

Timetabel:
-Aanmelding deelname vóór eind september
-Start repetities voorjaar 2018
-Voorstelling De Vest, Alkmaar november 2018


Informatie en aanmelding bij:
Edwin Bleijinga
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

Gaida gestopt?

Eeehm, nee. Maar wel: hoe nu verder?

Na onze projectvoorstelling in theater De Vest (november 2015) is de dansgroep op zoek naar nieuwe wegen. Op dit moment zijn er te weinig leden om "full time" door te gaan, maar stoppen willen we ook nog niet. Daarom zijn we aan het kijken hoe wij de toekomst vorm kunnen geven. Door de stagnerende aanwas aan nieuwe dansers zoeken wij nu naar andere mogelijkheden om als voorstellingsgroep te blijven bestaan. Voorlopig zullen wij op projectbasis werken. Dit betekent: niet meer elk weekend repeteren, maar alleen wanneer er een voorstelling in het verschiet ligt. Ondertussen blijven we op zoek naar nieuwe dansers/danseressen en hopen we in de toekomst weer mooie voorstellingen te maken.


 

Wervingsbal

Het einde van het dansseizoen nadert en Internationale Dansgroep Gaida bereidt zich voor op het Wervingbal. Op zaterdag 13 juni 2015 is iedereen van harte welkom om op dit bal te komen dansen en in een gezellige sfeer te zien en horen wat dansen bij Gaida inhoudt. Om het Wervingsbal te promoten zijn we al in Haarlem geweest op het Oranjebal van Oro/IDNH, waar we met twee dansers en het voltallige orkest een duet hebben gebracht. Er staan meer gelijksoortige verrassingen te wachten op uitvoering, dus mocht je het Oranjebal gemist hebben, dan komen er zeker nog andere gelegenheden om je te laten overhalen naar ons Wervingsbal te komen.

Waar we je ook graag voor overhalen is het project Oud & Nieuw, waar we in september 2015 mee willen starten. Bij dit project willen we een aantal mooie oude choreografieën aanleren om die vervolgens tijdens de projectvoorstelling te laten zien.

 


Pagina 1 van 3