NieuwsWervingsbal

Het einde van het dansseizoen nadert en Internationale Dansgroep Gaida bereidt zich voor op het Wervingbal. Op zaterdag 13 juni 2015 is iedereen van harte welkom om op dit bal te komen dansen en in een gezellige sfeer te zien en horen wat dansen bij Gaida inhoudt. Om het Wervingsbal te promoten zijn we al in Haarlem geweest op het Oranjebal van Oro/IDNH, waar we met twee dansers en het voltallige orkest een duet hebben gebracht. Er staan meer gelijksoortige verrassingen te wachten op uitvoering, dus mocht je het Oranjebal gemist hebben, dan komen er zeker nog andere gelegenheden om je te laten overhalen naar ons Wervingsbal te komen.

Waar we je ook graag voor overhalen is het project Oud & Nieuw, waar we in september 2015 mee willen starten. Bij dit project willen we een aantal mooie oude choreografieën aanleren om die vervolgens tijdens de projectvoorstelling te laten zien.

 

Grote Clubactie

Het is zover: de verkoop is gestart!

Bestel ze meteen en klik op: KOOP NU LOTEN!

De verkoop loopt tot en met 16 november.

Voorgaande jaren kregen alle leden van de dansgroep een intekenlijst en een minimum aantal loten. Die loten, en het liefst nog meer, werden verkocht aan familie, vrienden, kennissen en geïnteresseerden. Je belde op, of aan, om te horen wie hoeveel loten zou willen hebben. Een enkeling ging de deuren langs of naar een dansavond om daar, het liefst in één keer, alle loten kwijt te raken...

Dit jaar kregen alle leden van de dansgroep een mail. Via een link in die mail kwamen zij op een pagina, waarop ze weer een andere link vonden. Die tweede link is persoonsgebonden en kunnen ze vanaf 13 september gebruiken in een mail of plaatsen op facebook, twitter of op een website, zodat zo veel mogelijk mensen digitaal loten kunnen kopen. Van de opbrengst komt nog steeds 80% bij de vereniging terecht.

Dit jaar willen wij graag zo veel mogelijk loten verkopen om met de opbrengst onze kostuums een fikse opknapbeurt te kunnen geven. Zeker de alleroudste exemplaren zijn daar hard aan toe, maar ook de nieuwere kleding moet her en der hersteld worden en soms zelfs vervangen. Om nog lange tijd in al onze mooie en vaak authentieke kostuums te kunnen dansen, is goed onderhoud onontbeerlijk!

Wij waarderen het enorm wanneer u ons steunt door het kopen van een lot, dus aarzel niet te lang (hooguit tot 16 november) en klik dan op de tekst 'KOOP NU LOTEN!' bovenaan in dit bericht.

Alvast reuze bedankt!!!

 

 

Seizoenstart

Zo, de kop is er af...Gisteravond (7 september) lekker gedanst tot het zweet over de rug liep. Op het repetitieprogramma stonden onder andere Bulgaars (basis en stijl)!, Kopacka, Hongaars, IJswals, Schaatsdans, Dror Yikra en Shota met 3 setjes dansers m/v.
Verder hebben we helaas vernomen dat twee van onze danseressen gaan stoppen. Eén vanwege vergaande dansleidsterambities, de ander zal binnenkort verhuizen naar de andere kant van het land. Met ook nog een (redelijk ver weg) studerende danseres is de noodzaak om nieuwe dansers (m/v) te zoeken en te vinden behoorlijk urgent. De korte brainstormsessie tijdens de pauze leverde, naast een aantal oude ideeën die destijds minder effectief bleken te zijn, één lumineus idee op. Om het verrassingseffect niet meteen teniet te doen houden we dit idee nog even voor onszelf.

Overigens staat de Grote Clubactie ook weer voor de deur en bijna traditiegetrouw doet Internationale Dansgroep Gaida ook mee. Vanaf 13 september worden er loten verkocht: niet aan de deur, maar via internet! Houd deze pagina in de gaten voor meer info.

 

 

Grenzeloze liefde

Zaterdag 24 mei komt steeds dichterbij...

Al een aantal maanden wordt er met man en macht gewerkt aan de jubileumvoorstelling Grenzeloze Liefde. Een enorme uitdaging, zowel voor de dansers als voor de muzikanten van Gaida en ook voor de artistiek leider. Oude en nieuwe choreografieën, bekende en onbekende muziek volgen elkaar op om samen een prachtig liefdesverhaal te vormen. En dat verhaal gaat in grote lijnen als volgt:

Wanneer de Roemeense Ileana met haar grote liefde en pasgeboren dochtertje Lotte naar Nederland emigreert, kan zij nog niet vermoeden dat haar kleine meisje later ook grenzen zal oversteken, de liefde achterna. De stappen die Ileana en Lotte zetten in naam van de liefde, voltrekken zich echter niet zonder slag of stoot. Dit maakt de voorstelling tot een meeslepend en warm verhaal, waarin de kijker wordt gegrepen door traditionele dansen, originele kostuums en live muziek uit verschillende culturen.

Kortom: een voorstelling om met belangstelling naar uit te kijken!

Datum en aanvangstijden:
Middagvoorstelling: zaterdag 24 mei 2014 om 14:00 uur
Avondvoorstelling: zaterdag 24 mei 2014 om 20:15 uur

Kaarten:
Bij theater De Vest in Alkmaar (www.theaterdevest.nl). Kosten €14,00 voor volwassenen en €11,00 voor kinderen t/m 12 jaar.
Let op: Bij bestellen via internet (of telefonisch) wordt per kaart €1,00 administratiekosten in rekening gebracht! Aan de zaal zijn echter bovenstaande bedragen van toepassing. Excuses voor dit ongemak.

Locatie:
Theater De Vest in Alkmaar.
adres: Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

 

Nieuw seizoen, nieuwe uitdagingen

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Een aantal van ons heeft de zomervakantie afgesloten met een heerlijk weekend Doe Dans, anderen hebben hun laatste 'vrije' zondag gebruikt om nog een laatste keer van de zomerzon te genieten.

Feit is, dat er tijdens het schrijven van dit artikel alweer twee repetities hebben plaatsgevonden. Voor een enkeling zelfs vier en een kleine voorstelling. Nog voordat het seizoen weer begon werd ons gevraagd of wij onze Hongaarse serie wilden dansen op het feest ter ere van de honderdste verjaardag van Ata Kandó op 15 september. Deze geweldige vrouw is de internationaal bekende Hongaars-Nederlandse fotografe, wiens werk nog tot eind oktober te bewonderen is in museum Kranenburgh (te Bergen N-H). Ondanks dat het Hongaars al een poosje op een plank lag te verstoffen namen we de uitnodiging en uitdaging aan. Zo kwam het dat we, op 15 september, aan het eind van de middag met een klein gezelschap in kostuum bij het museum arriveerden. Een heerlijk begin van de herfst, met enthousiast publiek dat nog nergens vanaf wist aangezien onze komst een verrassing was. Bij deze willen wij, Internationale Dansgroep Gaida, Ata Kandó nogmaals van harte feliciteren: Boldog születésnapot kívánunk!

Een volgende uitdaging staat ook al op ons te wachten: In maart 2014 is het 45 jaar geleden dat Internationale Dansgroep Gaida werd opgericht en dat betekent natuurlijk dat het weer tijd is voor een jubileumvoorstelling! Wanneer precies blijft nog even een verrassing, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. We hopen u te mogen verwelkomen als het zover is. Wij hebben er alvast zin in!

PS: Ondertussen repeteren wij, na de sloop van ons danshuis, met veel plezier in de aula van de ARH-School in Bergen N-H en hebben ook onze kostuums onderdak gevonden.

 


Pagina 1 van 3