NieuwsNieuw seizoen, nieuwe uitdagingen

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Een aantal van ons heeft de zomervakantie afgesloten met een heerlijk weekend Doe Dans, anderen hebben hun laatste 'vrije' zondag gebruikt om nog een laatste keer van de zomerzon te genieten.

Feit is, dat er tijdens het schrijven van dit artikel alweer twee repetities hebben plaatsgevonden. Voor een enkeling zelfs vier en een kleine voorstelling. Nog voordat het seizoen weer begon werd ons gevraagd of wij onze Hongaarse serie wilden dansen op het feest ter ere van de honderdste verjaardag van Ata Kandó op 15 september. Deze geweldige vrouw is de internationaal bekende Hongaars-Nederlandse fotografe, wiens werk nog tot eind oktober te bewonderen is in museum Kranenburgh (te Bergen N-H). Ondanks dat het Hongaars al een poosje op een plank lag te verstoffen namen we de uitnodiging en uitdaging aan. Zo kwam het dat we, op 15 september, aan het eind van de middag met een klein gezelschap in kostuum bij het museum arriveerden. Een heerlijk begin van de herfst, met enthousiast publiek dat nog nergens vanaf wist aangezien onze komst een verrassing was. Bij deze willen wij, Internationale Dansgroep Gaida, Ata Kandó nogmaals van harte feliciteren: Boldog születésnapot kívánunk!

Een volgende uitdaging staat ook al op ons te wachten: In maart 2014 is het 45 jaar geleden dat Internationale Dansgroep Gaida werd opgericht en dat betekent natuurlijk dat het weer tijd is voor een jubileumvoorstelling! Wanneer precies blijft nog even een verrassing, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. We hopen u te mogen verwelkomen als het zover is. Wij hebben er alvast zin in!

PS: Ondertussen repeteren wij, na de sloop van ons danshuis, met veel plezier in de aula van de ARH-School in Bergen N-H en hebben ook onze kostuums onderdak gevonden.

 

Sloop danshuis

!!!!!!!OPROEP!!!!!!!

In september zal ons danshuis gesloopt gaan worden en hoewel wel al een tijd bekend was dat het zou gaan gebeuren is dit sneller dan verwacht. Een mogelijke ruimte voor de trainingen hebben we gelukkig al, maar we zijn nog op zoek naar een ruimte voor onze kostuums. Deze ruimte moet zo groot zijn als een ruime garage, liefst nog iets groter zodat we ook ruimte hebben om in te pakken voor optredens. Omdat het veelal om authentieke klederdracht gaat moet de ruimte droog zijn. We zoeken iets in Bergen NH, Alkmaar of omgeving. Als u iets heeft of iets weet laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dank voor het mee denken.

Voor ideeën en suggesties mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

18 december, thuisvoorstelling

Onze thuisvoorstelling was een daverend succes!

Bedankt iedereen!

De dansgroep en orkest.

 

 

Thuisvoorstelling

Na onze succesvolle try-out van december vorig jaar kon een vervolg op dit spectaculaire evenement natuurlijk niet uitblijven. Dus met grote vreugde kunnen we vertellen dat op 18 december 2011 Internationale Dansgroep Gaida wederom een winterse thuisvoorstelling geeft!

Met veel plezier, en hier en daar ook bloed zweet en tranen, hebben we ons het afgelopen seizoen op dansen en series gestort die voor sommige mensen ontzettend nieuw waren en voor anderen juist een feest van herkenning. Na de wekelijkse inspanningen kijken we er nu enorm naar uit een voorstelling neer te zetten die onze noeste arbeid van het voorbije jaar en het altijd aanwezige dansplezier weerspiegelt. We nodigen daarom iedereen uit van ons nieuwe programma te komen genieten!

Tijdens deze één uur durende voorstelling dansen wij in prachtige kostuums en begeleid door ons geweldige orkest choreografieën uit verschillende landen, zoals een lepeldans uit Silifke (Turkije), waarbij de dansers zichzelf ritmisch begeleiden met geklepper van houten lepels en grote armbewegingen, terwijl slagwerk en klarinet de specifieke muziek laten horen. Naast de vele uitstapjes over de grens komen wij met de IJswals ook zwierend, zwaaiend en dansend door winters Nederland. Maar laten we hopen dat we na de voorstelling niet glibberend en glijdend naar huis hoeven struikelen…

Vanaf 13:00 bent u welkom in Danshuis Gaida, Hendriklaan 43 te Bergen NH.

De voorstelling begint om 13:30 en de toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage. Voor aanvang, maar ook achteraf, is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een kop koffie, thee of een flesje fris en wat lekkers.

 

 

Gaida danst Sandu

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Internationale Dansgroep Gaida werd Daniël Sandu als gastchoreograaf gevraagd om voor deze groep een dansstuk te maken.
Lees meer...
 


Pagina 2 van 3