Nieuws

Nieuw seizoen, nieuwe uitdagingen

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Een aantal van ons heeft de zomervakantie afgesloten met een heerlijk weekend Doe Dans, anderen hebben hun laatste 'vrije' zondag gebruikt om nog een laatste keer van de zomerzon te genieten.

Feit is, dat er tijdens het schrijven van dit artikel alweer twee repetities hebben plaatsgevonden. Voor een enkeling zelfs vier en een kleine voorstelling. Nog voordat het seizoen weer begon werd ons gevraagd of wij onze Hongaarse serie wilden dansen op het feest ter ere van de honderdste verjaardag van Ata Kandó op 15 september. Deze geweldige vrouw is de internationaal bekende Hongaars-Nederlandse fotografe, wiens werk nog tot eind oktober te bewonderen is in museum Kranenburgh (te Bergen N-H). Ondanks dat het Hongaars al een poosje op een plank lag te verstoffen namen we de uitnodiging en uitdaging aan. Zo kwam het dat we, op 15 september, aan het eind van de middag met een klein gezelschap in kostuum bij het museum arriveerden. Een heerlijk begin van de herfst, met enthousiast publiek dat nog nergens vanaf wist aangezien onze komst een verrassing was. Bij deze willen wij, Internationale Dansgroep Gaida, Ata Kandó nogmaals van harte feliciteren: Boldog születésnapot kívánunk!

Een volgende uitdaging staat ook al op ons te wachten: In maart 2014 is het 45 jaar geleden dat Internationale Dansgroep Gaida werd opgericht en dat betekent natuurlijk dat het weer tijd is voor een jubileumvoorstelling! Wanneer precies blijft nog even een verrassing, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. We hopen u te mogen verwelkomen als het zover is. Wij hebben er alvast zin in!

PS: Ondertussen repeteren wij, na de sloop van ons danshuis, met veel plezier in de aula van de ARH-School in Bergen N-H en hebben ook onze kostuums onderdak gevonden.

 


Pagina 9 van 12