NieuwsSloop danshuis

!!!!!!!OPROEP!!!!!!!

In september zal ons danshuis gesloopt gaan worden en hoewel wel al een tijd bekend was dat het zou gaan gebeuren is dit sneller dan verwacht. Een mogelijke ruimte voor de trainingen hebben we gelukkig al, maar we zijn nog op zoek naar een ruimte voor onze kostuums. Deze ruimte moet zo groot zijn als een ruime garage, liefst nog iets groter zodat we ook ruimte hebben om in te pakken voor optredens. Omdat het veelal om authentieke klederdracht gaat moet de ruimte droog zijn. We zoeken iets in Bergen NH, Alkmaar of omgeving. Als u iets heeft of iets weet laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dank voor het mee denken.

Voor ideeën en suggesties mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

18 december, thuisvoorstelling

Onze thuisvoorstelling was een daverend succes!

Bedankt iedereen!

De dansgroep en orkest.

 

 

Thuisvoorstelling

Na onze succesvolle try-out van december vorig jaar kon een vervolg op dit spectaculaire evenement natuurlijk niet uitblijven. Dus met grote vreugde kunnen we vertellen dat op 18 december 2011 Internationale Dansgroep Gaida wederom een winterse thuisvoorstelling geeft!

Met veel plezier, en hier en daar ook bloed zweet en tranen, hebben we ons het afgelopen seizoen op dansen en series gestort die voor sommige mensen ontzettend nieuw waren en voor anderen juist een feest van herkenning. Na de wekelijkse inspanningen kijken we er nu enorm naar uit een voorstelling neer te zetten die onze noeste arbeid van het voorbije jaar en het altijd aanwezige dansplezier weerspiegelt. We nodigen daarom iedereen uit van ons nieuwe programma te komen genieten!

Tijdens deze één uur durende voorstelling dansen wij in prachtige kostuums en begeleid door ons geweldige orkest choreografieën uit verschillende landen, zoals een lepeldans uit Silifke (Turkije), waarbij de dansers zichzelf ritmisch begeleiden met geklepper van houten lepels en grote armbewegingen, terwijl slagwerk en klarinet de specifieke muziek laten horen. Naast de vele uitstapjes over de grens komen wij met de IJswals ook zwierend, zwaaiend en dansend door winters Nederland. Maar laten we hopen dat we na de voorstelling niet glibberend en glijdend naar huis hoeven struikelen…

Vanaf 13:00 bent u welkom in Danshuis Gaida, Hendriklaan 43 te Bergen NH.

De voorstelling begint om 13:30 en de toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage. Voor aanvang, maar ook achteraf, is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een kop koffie, thee of een flesje fris en wat lekkers.

 

 

Gaida danst Sandu

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Internationale Dansgroep Gaida werd Daniël Sandu als gastchoreograaf gevraagd om voor deze groep een dansstuk te maken.
Lees meer...
 


Pagina 2 van 3